donderdag 31 maart 2016

Unicefloop

Gisteren hebben de kinderen die dat wilden materialen meegekregen om op zoek te gaan naar sponsors voor de Unicefloop. Deze wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 16 april.

De Unicefloop in Hoorn is de grootste van heel Nederland! Je kunt vijf, tien of vijftien kilometer wandelen. De start is bij schouwburg het Park vanaf 9 uur tot 11 uur (als je 15 kilometer wandelt kun je tot 10 uur starten).

Als je wil meedoen, moet je de envelop met de namen van alle sponsors uiterlijk woensdag 13 april weer bij mij inleveren. Op de dag van de loop zelf krijg je na afloop je envelop weer terug, daarmee kun je dan langs je sponsors gaan om het geld op te halen. De gevulde sponsorenvelop lever je ook weer bij mij in.

Het thema van de Unicefloop 2016 is Vluchteling, maar vooral kind. Miljoenen kinderen worden op dit moment in Syrie en omringende landen opgevangen. Samen met lokale organisaties en maatschappelijk werkers helpt Unicef kinderen op de vlucht en in opvangkampen. Ze delen bijvoorbeeld water en eten uit bij grensovergangen en registratiecentra en ze zetten kindvriendelijke ruintes op waar kinderen veilig kunnen spelen.

Doe ook mee aan de loop en help Unicef! Je kunt op eigen houtje lopen of met een groep van school; daarvoor spreken we nog een tijd en verzamelplek af. Kinderen die mee willen doen maar geen materialen hebben meegenomen kunnen deze alsnog ophalen uit de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten