woensdag 30 september 2015

Tips uit de bibliotheek

Gratis proefjes doen in de bieb op 7 oktober 
We starten de Kinderboekenweek op woensdag 7 oktober met het Raar maar waar Walhalla in de Hoornse bibliotheken. In alle vestigingen worden dan van 14.00 tot 16.00 uur allemaal verschillende reuze-interessante proefjes gedaan (onder begeleiding). Je kunt bijvoorbeeld door een boek klimmen, of priklimonade maken. Wilde je altijd al een katapult maken en marshmallows schieten? Kom dan ook! Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnen komen lopen en gratis meedoen die middag in de Centrale, de Risdam en de Kersenboogerd.

Zelf testjes doen tijdens de Kinderboekenweek 
Heb je woensdag geen tijd? Geen probleem. Gedurende de hele Kinderboekenweek tot 18 oktober zijn er andere leuke voorwerpen in de bibliotheek waar je zelf proefjes mee kunt doen zoals een spijkerkussen, optische illusies, magneet-ontdek-borden en memory met geluid. Iedere dag tijdens openingstijden.



Gezocht: Boekenwurmen en leesmonsters!
Is je kind een boekenverslinder? Leest het alles wat los en vast zit? Of schrijft het zelf gedichten of verhalen? En lijkt het hem/haar leuk om andere kinderen te ontmoeten die ook heel veel van lezen houden? Geef je kind dan op voor onze superleesclub! We starten donderdag 8 oktober om 15.30 uur in de Centrale, Risdam en de kersenboogerd. Aanmelden kan bij de balie van jouw bibliotheek of mail naar: educatie@bibliotheekhoorn.nl Meer info: https://www.bibliotheekhoorn.nl/speciaal-voor/kinderen-6-12/superleesclub




Workshop schrijven voor kinderen
Niet raar, wel waar! Op zaterdag 10 oktober is er een schrijfworkshop in de Centrale Bibliotheek. In deze workshop gaan we schrijfoefeningen doen om grappige, spannende, mooie, oerlelijke, gevaarlijke of raadselachtige teksten te schrijven. Misschien schrijf je wel een kort verhaal, of een gedicht. En juiste spelling? Spelling is hier niet belangrijk, dat leer je wel op school.

Meer info en aanmelden via: https://www.bibliotheekhoorn.nl/index.php?id=5386&pi=2233&event_item_id=1148&from=
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten